Sjutra počinje Međunarodni salon automobila u Beogradu

Međunarodni salon automobila ove godine biće održan od sutra do 29. marta i na njemu će se predstaviti oko 400 izlagača iz 26 zemalja.

Organizatori su najavili da će ovogodišnji sajam automobila otvoriti ministar privrede Srbije Željko Sertić.

Sajam će biće održan pod sloganom „Mjesto na kom muškarci plaču od sreće“ a posjetiocima će se predstaviti proizvođači, uvoznici, distributeri svih automobilskih brednova koji posluju na tržištu Srbije.

Posjetiocima salona automobila i stručnoj javnosti u Srbiji biće premijerno predstavljeno oko 50 automobila, a očekuje se da će najveću pažnju izazvati modeli koji u Beograd dolaze sa nedavno završenog Ženevskog salona automobila.

U Srbiji u posljednjih desetak godina u automobilsku industriju je uloženo oko 1,97 milijardi eura i to u 58 projekata.

Najveća ulaganja su bila u Kragujevcu, Nišu i Pirotu, najveći ulagači su bili Italija, Francuska, Njemačka, Južna Koreja, a u okviru tih investicija uposleno je oko 31.000 ljudi.

Vlada Srbije je dala subvencije za 35 projekata u automobilskoj industriji ukupne vrijednosti 114 miliona evra, na osnovu čega je otvoreno 16.000 novih radnih mjesta.

Subvencije za njemačke firme iznosile su 47 miliona eura, za kompanije iz Južne Koreje 26 miliona eura a iz SAD 12 miliona eura.

Prema podacima APR-a u Srbiji trenutno posluje 271 firma u oblasti auto industrije a u njima radi 30.214 zaposlenih.

Istovremeno sa Salonom automobila, na Beogradskom sajmu biće održan i Međunarodni sajam motocikala, a posjetioci će moći da prisustvuju premijerama velikog broja novih modela dvotočkaša.

I ove godine pripremljene su nagrade za posjetioce – nagradne igre i takmičenja gdje će glavne nagrade za najsrećnije i najuspješnije biti dva automobila.

Radno vrijeme sajma automobila je od 10.00 do 20.00 sati, cijena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne ulaznice 200 dinara, ulaznice za grupe đaka i studenata koštaće 150 dinara, a cijena parkinga po satu je 100 dinara.

U četvrtak 26. marta biće održan „Femili dej“ i tog dana karta za roditelje sa djecom do 16 godina iznosiće 500 dinara. Tanjug

Check Also

Apsurdne prognoze o skoku cijene nafte na 150 dolara do 2025. godine

Prognoze američkih eksperata da bi cijena nafte mogla skočiti i na 150 dolara za barel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *