Ovo su najkorisniji trikovi na Facebooku

Dodajte komentar

Najveća društvena mreža Facebook svakog dana uvećava broj koisnika. Predstavljamo vam trikove koji bi svaki ljubitelj Facebooka trebalo da zna.

Kako da dodate dislike

Tako biste željeli da stavite jedno dislike na sliku bivše djevojke ili dosadnog kolege sa posla? Potrebna vam je Status Magic Facebook aplikacija kako biste dodali dugme dislike na bilo koji status koji je postavljen preko ove aplikacije.

Ako želite da malo zakomplikujete stvari, možete da dodate i opcije ljubav, mržnja i neslaganje (disagree).

Kako da sakrijete post od određenih ljudi

Možete da odredite koje osobe mogu, a koje ne mogu da vide vaše postove. Kliknite na ikonicu koja se nalazi odmah ispod vašeg statusa na zidu i pojaviće vam se padajući meni. Označite customize i imaćete još više opcija kao što su “učinite ovo vidljivim i sakrijte”, kao i mogućnost da ponaosob imenujete osobe, koje ne želite da vam gledaju statuse, kao i da označite da to znači za sve postove, a ne samo za neki određeni.

Kako da zakažete određeni post

Potreban vam je samo Later bro servis koji je jednostavan i besplatan. Kada se budete ulogovali na Facebook preko ovog servisa, moći ćete da isplanirate unaprijed i označite tačan datum i vrijeme kada će vam se objaviti neki post.

Kako da tagujete ljude u svom postu

Kada želite da nekog određenog imenujete u svom postu, ukucajte samo @ i ime osobe koju želite, pa će vam se njeno ime samo pojaviti. Tako imenujte sve osobe koje želite, završite cijeli post i objavite ga, pa ćete moći da vidite ime koje ste označili u plavoj boji, dok se @ uopšte neće vidjeti.

Kako da se zabavite sa prijateljima koristeći duhoviti jezik

Posjeti stranice kao što su TypeUpsideDown.com, UpsideDownText.com ili Fliptext, koje će okrenuti vaš status naopako i dobro se našaliti sa vašim najbližim prijateljima.

Kako da provjerite statistiku svojih objavljenih postova

Ako ste se nekada zapitali koliko ste postova objavili na Fejsbuk profilu, skinite aplikaciju Status Statistics. Pomoću ove aplikacije možete da analizirate svoja objavljivanja na društvenoj mreži, koliko ste često pisali, koliko slova ste u prosjeku koristili…

Kako da dodate simbole u svoj status

Iako smajlići na statusima ne funkcionišu, osim srca, dobićete ih tako što pritisnete alt + neki broj, a svaki broj će dati drugačiji simbol.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *