Očekuju bolji kreditni rejting Crne Gore

Dodajte komentar

Ministar finansija Radoje Žugić očekuje da će nakon emitovanja euroobveznica Crna Gora imati bolji kreditni rejting kod agencija Mudis i Stanadr and purs, jer je više od 170 investitora bilo zainteresovano da kupi crnogorske obveznice. Vlada se prošle sedmice zadužila 500 miliona eura prodajom euroobveznica.

“Zaduživanje nije pozitivan element, ali ako je u funkciji refinansiranja starih dugova po nižim kamatnim stopama onda je to pozitivno. Ovom emisijom ostvarili smo za 50 odsto niže kamate što je na godišnjem nivou oko 17 miliona eura”, kazao je sinoć Žugić nakon sjednice Vlade na kojoj je usvojena informacija o emisiji euroobveznica.

Vlada je usvojila plan promocije investicionih potencijala u poljoprivredi koji će se realizovati, kako je objasnio ministar poljoprivrede Petar Ivanović, kroz Ipard lajk program, dugoročni zakup poljoprivrednog zemljišta, jačanje drvoprerađivačke industrije… Premijer je dobio dva nova savjetnika dr Ninu Vujošević šefa direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije i Vojina Vlahovića, dosadašnjeg ambasadora u Italiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *