Ryanair iz Evrope za Sjedinjene Države za 14 eura

Dodajte komentar

Irski niskotarifni avioprevoznik Ryanair potvrdio je juče da je njegov upravni odbor odobrio planove da se u narednih pet godina pokrenu prekookeanski letovi uz niske cijene karata.

Predložene cijene karata kretale bi se od svega 10 funti (14 dolara, 13,99 eura) u jednom pravcu, iako bi samo određeni broj karata bio dostupan po tako niskoj cijeni, navodi kompanija.

“Upravni odbor Ryanair-a odobrio je poslovni plan za budući rast, uključujući prekookeanske letove”, saopštila je kompanija, dodajući da je u pregovorima sa proizvođačima aviona o kupovini aviona dugog doleta.

Njima bi se povezivalo 14 evropskih i američkih gradova, među kojima bi bili Dablin, London, Keln i Berlin u Evropi i Njujork, Boston i Vašington u SAD.

“Evropski putnici žele niže cijeene za letove ka SAD, a isto važi za Amerikance koji putuju ka Evropi. Smatramo da je to logičan razvoj za evropsko tržište”, navela je kompanija.

Ryanair, koji je ove godine napunio 30 godina i koji je najveća evropska aviokompanija po broju prevezenih putnika, za tekuću poslovnu godinu, koja traje do kraja marta, predviđa profit od 840 do 850 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *