Bivši šef Ju-Es-Stila vodi Željezaru Smederevo

Dodajte komentar

Jedan od menadžera koji će naredne tri godine voditi Željezaru Smederevo – Džon Gudiš, bivši je izvršni potpredsjednik i glavni operativni direktor Ju-Es-Stila.

Gudiš je sa te pozicije ponzionisan krajem 2010. godine, a u vrijeme kada je Ju-Es-Stil još uvjek bio vlasnik srpske čeličane, bio je na čelu željezare u slovačkim Košicama, takođe u vlasništu američke kompanije, odakle je nadgledao i poslovanje Željezare Smederevo.

Politika je nedavno pisala da će svojim 40-godišnjim iskustvom u svetu čelika i brojnim poslovnim vezama u toj industriji, ovaj Amerikanac biće glavni za tržište i plasman željezarinih gotovih proizvoda.

Kamaraš, koji Gudiša dobro poznaje još iz vremena dok je ovaj vodio „Ju-Es stil” u Košicama, biće glavni dobavljač sirovina, koje će po povoljnijim uslovima nego do sada, dopremati u Smederevo.

Izvršni direktor Željezare Smederevo Bojan Bojković kaže da budući menadžeri tog preduzeća, Džon Gudiš i Petar Karamaš, imaju ogromno iskustvo u svetu čelika i dodao da bi Gudiš trebalo da bude i predsjednik Nadzornog odbora Železare.

Bojković je na RTS-u rekao da Gudiš ima veliko iskustvo u svijetu čelika i veliko operativno znanje.

Gudiš je, dodao je, bio potrpedsjednik Ju Es Stil korporacije u Pitsburgu, vodio pet čeličana u Sjevernoj Americi i dvije u Evropi.

“Pored toga, oni su imali fabrike i za cijevi, rudnike. To je čjovek koji je vodio sve to globalno”, istakao je on.

Kamaraš 25 godina nabavlja sirovine ne samo za Željezaru, već između ostalih i za Ju-Es-Stil i sve željezare u srednje-istočnoj Evropi, kazao je Bojković.

Novi menadžment u Željezari Smederevo obećao je veće plate radnicima za 10 odsto, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim riječima, menadžment HPK inženjering iz Holandije Džona Gudiša i Petra Kamaraša koji će prema odluci Vlade, upravljati Železarom Smederevo, obećao je da će Željezara biti profitabilna za šest mjeseci, kao i da će sačuvati broj zaposlenih.

“To znači da će Železara zapošljavati u svakom trenutku 5.000 ljudi, što znači da će sačuvati i prirodni odliv, odnosno da će se nadoknaditi radno mjesto kada neko ode u penziju“, rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *