Šojble: Grčka elita odgovorna za finansijsku krizu

Dodajte komentar

Njemačkih ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da su pripadnici grčke elite, a ne Brisel ili Berlin, odgovorni za finansijsku krizu u Grčkoj.

“Kada Grčka konstantno pokušava da tvrdi da je izvor njegovih problema van zemlje, ne govori istinu svom narodu”, rekao je Šojble sinoć na panelu “Budućnost Evrope” u Berlinu, prenijela je agencija AFP.

Šojble je nazvao situaciju u Grčkoj “tragedijom zbog grešaka njene elite, a ne zbog Evrope, Brisela ili Berlina”.

Njemački ministar je optužio Grčku vladu da je uništila povjerenje i primijetio da “nema pojma kako Atina namjerava da riješi svoje probleme”, dodaje Rojters.

“Među mojim kolegama u međunarodnim institucijama ne mogu da pronađem bilo koga ko može da mi kaže kako to oni mogu da urade”, rekao je Šojble.

Premijer Grčke Aleksis Cipras sastaće se u ponedjeljak, 23. marta, sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u pokušaju da se zaustavi “rat riječima” između Grčke i njenih partnera iz eurozone, saopštila je kancelarija grčkog premijera.

“Nemačka kancelarka pozvala je premijera da posjeti Berlin 23. marta, što je on prihvatio”, navela je Ciprasova kancelarija, a prenijela agencija Frans pres.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *