CKB – Vektra Boka: Traže izuzeće Jovanića da bi odložili slučaj

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka (CKB) odbila je ponudu ovlašćenih predstavnika Vektra Boke da joj se ustupe kolaterali (nekretnine) i na taj način izmiri dug od tri miliona prema banci.

CKB zbog ovog duga već četvrtu godinu traži uvođenje stečaja u kompaniji biznismena Dragana Brkovića.

Iako se to očekivalo, u Privrednom sudu juče nije okončana rasprava o tom zahtjevu CKB-a jer su predsjednik uprave Milić Popović i punomoćnik Vektra Boke Ranko Grbavac u posljednji čas tražili izuzeće stečajnog sudije Blaža Jovanića i na taj način još neko vrijeme odgodili pokretanje stečaja. Jovanić je najavio da će odmah taj zahtjev proslijediti Apelacionom sudu. On je za dvije godine drugi sudija koji vodi ovaj predmet, a prethodno su iz Vektra Boke tražili izuzeće sudije Dragana Vučevića, koje je na kraju prihvaćeno, pišu Vijesti.

Juče je Grbavac najprije tražio odgađanje ročišta jer nijesu dobili pismeni odgovor na ponudu koju su da li CKB-u. Popović je kazao da namjera CKB-a nije bila da riješi problem sa klijentom već da “umiše kompaniju na neprimjeren način” i 120 ljudi ostavi bez posla.

“Zbog obaveze od tri miliona, juriša se na imovinu od 70 miliona”, istakao je Popović, a potom ponudio i da se osim nekretninama jedan dio novca isplati i u novcu.

Jovanić je kazao da CKB nema obavezu da se pismeno izjašnjava na ponudu Vektra Boke, a advokatica banke Danica Radulovic ponovila da je CKB odbio ponudu i da ona ima nalog da istraje na zahtjevu za pokretanje stečaja. Ona je navela da je isti koleteral založen za druge dugove Vektrinih kompanija i da CKB ne bi mogao naplatiti ni 10 odsto duga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *