CBCG: Uspješno realizovana Svjetska nedjelja novca

Dodajte komentar

Svjetsku nedjelja novca, pod sloganom „Štedi danas za sigurno sjutra“ koja je trajala od 9. marta do danas, Centralna banka Crne Gore obilježila je brojnim aktivnostima. Centralna banka Crne Gore, kao društveno odgovorna institucija, nedvosmisleno daje veliki značaj finansijskoj edukaciji djece i omladine u Crnoj Gori, te je i tokom ovogodišnje manifestacije sprovela brojne aktivnosti koje su obuhvatile blizu 500 djece i mladih.

U ponedjeljak, 9. marta 2015, učenici ekonomske škole „Mirko Vešović“ su posjetiti Centralnu banku Crne Gore, gdje su prisustvovali predavanju na temu centralnog bankarstva i prepoznavanja lažnog novca.

Dan kasnije, 10. marta 2015, djeca iz dječjeg doma “Mladost” iz Bijele su posjetila Muzej novca CBCG na Cetinju gdje je za njih bila organizovana radionica “Dobrodošli u svijet novca”, kao i obilazak muzejske postavke.

U srijedu, 11. marta 2015, predstavnici Centralne banke Crne Gore su u gimnaziji “Slobodan Škerović” održali edukativnu radionicu “Kako prepoznati lažni novac.”

Narednog dana, 12. marta 2015, u područnom odjeljenju za djecu romske nacionalnosti OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ predstavnici CBCG su održali radionicu „Dobrodošli u svijet novca“.

Istu radionicu su u petak, 13. marta 2015. i ponedjeljak 16. marta, predstavnici CBCG održati za đake nižih razreda osnovnih škola u Boanu, Žabljaku, Murinu, Gusinju, Ulcinju i Sutomoru. Pomenuta radionica je održana i u Resursnom centru za sluh i govor u Kotoru.

Navedenim aktivnostima, Centralna banka Crne Gore je crnogorskoj djeci i omladini omogućila da postanu dio globalne akcije koja okuplja više miliona učesnika, a za cilj ima jačanje globalnog ekonomskog i finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *