Medojević: Kredit za gradnju autoputa već je uvećan za 164 miliona eura

Dodajte komentar

Na dan potpisivanja kredita sa kineskom bankom, EXIM kredit za izgradnju autoputa od 944 miliona dolara vrijedio je 743 miliona eura, a sada 907 miliona – 164 miliona eua skuplje. Kada sam u Skupštini javno upozoravao ministra i njegov ekspertski tim da je prihvatanje kineskog kredita za izgradnju dionice Mateševo-Smokovac veoma opasno za budžet Crne Gore i stabilnost javnih finansija, i da ovako ugovoren posao nema ni ekonomsku, ni finansijsku isplativost, od čuvenih “crnogorskih” patriota iz SDP-a sam optužen da sam član Zemunskog klana, da sam protiv razvoja autoputa i, naravno, da mrzim Crnu Goru, saopštio je Nebojša Medojević.

On je rekao da “građani Crne Gore moraju da znaju da je ovaj “posao stoljeća”, u koji će se ugraditi vrhovi DPS-a i SDP-a i njihovi građevinski tajkuni, već skuplji za 164 miliona eura, a da nijedna lopata nije zakopana”.

“Kao i hiljadu puta do sada, znanje, istina i hrabrost da se javno pobunim protiv ovakvih veleizdajničkih projekata, ove korumpirane i nestručne vlasti, izazvale su armiju režimskih poslušnika, udbaških doušnika, korumpiranih tajkuna da pokrenu još jednu u nizu prljavih kampanja protiv PzP-a i mene. Očekivati od Ranka Krivokapića i SDP-a da poslije 17 godina saučestvovanja u najvećem zločinu protiv naroda i države u modernoj istoriji Crne Gore budu dio promjena je za mene uvijek bila opasna zabluda, koja nas je i dovela u ovakvu tragičnu poziciju. Za ovakav skandalozni velezidajnički ‘posao’ oko izgradnje dionice autoputa korupcionaška nagrada je i do 500 miliona eura i jasna nam je histerija zagovornika iz DPS-a i SDP-a. Možemo da pretpostavimo šta će oni dobiti. Ali, znamo da sve njihove korupcionaške profite i milione treba da plate naša djeca i unuci. I zato mi iz PzP kazemo: ‘Neće moći’, istakao je Medojević.

On je dodao da “međusobni obračuni unutar političko-kriminalne strukture mogu trajati godinama i bezbjednost naših porodica biće višteruko ugrožena”.

“Bankrot javnih finansija, kašnjenja plata i penzija, eksplozija stranog duga, odliv novca iz zemlje, bujanje šverca i sive ekonomije, porast represije države prema malom i srednjem biznisu, zelenaške kamate, povećanje poreza, pad zarada i penzija, rast siromaštva, očaj , bijeda i nasilje su naša realna budućnost. Samo ovaj skandalozni, korupcionaški, veleizdajnički projekat ove odnarođene, nestručne i korumpirane vlasti, zaslužuje da narod, predvođen istinskom i antirežimskom opozicijom, masovno izađe na ulice i traži njihove ostavke”, piše u Medojevićevom saopštenju.

Građani Crne Gore, dodao je on, “moraju konačno shvatiti da ovaj režim nema ni morala, ni odgovornosti, da su već odavno prešli sve granice i da ulaze u fazu nekontrolisanog čerečenja i uništavanja i ovo malo preostalih resursa”.

“Svjesni da im se primiče kraj, kao i svaki okupator koji je svjestan odlaska, panično postavljaju ‘eksplozivne naprave’ ispod svakog preostalog parčeta imovine ove opljačkane države. Zato ih moramo smjeniti odmah, prije nego što aktiviraju detonatore i dignu u vazduh i posljednju šansu za oporavak ove države i naroda. Više nema vremena za čekanje. Svaki dan njihove vladavine sada košta mnogo više nego ranije”, katao je Medojević.

On je zamoliko građane Crne Gore da mu “makar ovaj put povjeruju i da naknadno ne govore: ‘Sve što je Medojević govorio bilo je tačno’.

“Od naknadne pameti u ovom trenutku nema nikakve pomoći. U postojećem sistemu Vlada ne može da donese odluku koja je istovremeno dobra za narod, Đukanovića i mafiju. Sve što je dobro za narod i državu opasno je za Đukanovica i mafiju. I obrnuto – sve što je dobro za Đukanovića i mafiju opasno je za narod i državu. Vrijeme je za hitne i krupne, istorijske odluke. Svaki dan opstanka režima je godina više oporavka od katastrofalnih posljedica njihove dvadesetpetododišnje vladavine”, istakao je Medojević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *