Tri načina na koji pravi lideri povećavaju vrijednost svojih firmi

Dodajte komentar

Uspješni menadžeri i preduzetnici znaju da njihov biznis u najvećoj mjeri zavisi od radnika i stoga su spremni uložiti svoje vrijeme u njihov rast i razvoj.

Ako kao lider želite povećati vrijednost svoje kompanije, onda morate znati da vaš posao nije kritika, omalovažavanje i pronalaženje krivaca. Naprotiv, morate se fokusirati na ohrabrivanje vaših zaposlenih da ciljeve ostvaruju razmišljajući u širim okvirima.

Donosimo vam tri provjerene strategije kojima ćete osjetno poboljšati atmosferu na radnom mjestu

Priznanje

Paralelno s rastom mobilnih komunikacionih platformi, rastu i dnevne obaveze vaših radnika. Mailovi, pozivi i poruke stižu im u svako doba dana i noći, razbijajući tako klasičnu predstavu radnog vremena. Uspješnost vašeg biznisa zavisi od toga koliko će posvećeni poslu biti ljudi koje zapošljavate, zato je važno da kao lider odate priznanje postignućima i zalaganjima vašeg tima. Zaposleni koji osjećaju da su cijenjeni kao individue i da se njihov doprinos poslu smatra važnim su zadovoljniji, produktivniji i lojalniji poslodavcu.

Poštovanje

Međusobno poštivanje je kamen temeljac svakog društvenog odnosa, to uvijek imajte na umu. Svaki član vašeg tima zaslužuje poštovanje jer ste ih upravo vi odabrali, a ako su vaši odnosi korektni, ono s vremenom može samo rasti. Ako se prema radnicima odnosite s dužnim poštovanjem, oni će vam to kroz posao  višestruko vratiti.

Ohrabrenje

Postizanje poslovnih ciljeva nije jednokratan posao. Kad dostignete jedne, morate si postaviti druge. I kompanije bi, baš kao i radnici, trebale stalno stremiti boljem, a to se može postići samo ohrabrivanjem. Redovnim ohrabrivanjem sebe i svojih zaposlenih, stvarate psihološki temelj za uspješno dostizanje željenih rezultata.

Povećavanje vrijednosti vaše kompanije podrazumijeva priznavanje truda vaših radnika i poštivanje njihovih želja, talenata i doprinosa. U takvom poslovnom okruženju stvara se atmosfera uspjeha zbog koje će vas vaši zaposleni biti spremni slijediti gdje god treba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *