Vlasnik PSG-a široke ruke

Dodajte komentar

Nasser Ghanim Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a i desna ruka katarskog Emira, Šeika Tamim bin Hamad Al-Thanija, izdašno se poklonio kako je rekao “ratnicima koji su poginuli na terenu” Stamford Bridgea.

Oduševljen pristupom ekipe koja je s igračem manje izbacila Chelsea i osigurala prolazak u četvrtfinale lige šampiona, igrače je za podvig nagradio sa po 150 hiljada eura.

Klub u vlasništvu katarskog investicijskog fonda spomenutog šeika teškog sedam milijardi dolara, kako piše Le Figaro prethodno je igrače PSG-a za prolazak grupe nagradio sa po 100 hiljada eura.

Ako PSG preskoči i iduću prepreku te izbori polufinale Lige šampiona, igrači će biti nagrađeni s po 450 hiljada eura. U slučaju prolaska u finale sledi dodatnih 700 hiljada eura po glavi, osvajanje titule najboljeg u Evropi donijeće svakom od igrača nagradu od milion eura.

Koliko je to raskošna nagrada svedoči poređenje s bonusom koji su za osvajanje desetog naslova prvaka Evrope dobili igrači Reala prošle godine, a iznosio je 600 hiljada eura po igraču.

Katarci ne zaboravljaju svoje fudbalske miljenike motivisati i za odbranu francuskog naslova prvaka, pa su im za pobjedu u borbi s Lyonom i Marseilleom namijenili po 400 hiljada eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *