Upoznajte najmlađeg milijardera na svijetu

Dodajte komentar

Kineski internet div Alibaba uložio je oko 200 miliona dolara u Snapchat, popularnu aplikaciju za deljenje fotografija.

Snapchat je time procijenjen na gotovo 15 milijardi dolara, što ga čini jednim od najvrjednijih startupa na svijetu, a u toku je prikupljanje novih sredstava, koja bi cijenu trebalo da podignu na 19 milijardi.

CEO Snapchata je 24-godišnji Evan Špigl, kog je Forbes, s bogatstvom od 1,5 milijardi dolara, nedavno proglasio najmlađim milijarderom na svijetu.

Špigl je odrastao u imućnoj porodici u Los Anđelesu, bio je najstariji sin dvoje advokata, a roditelji su mu se rastali kad je bio u srednjoj školi. Studirao je na prestižnom Stenfordu, no napustio je fakultet samo nekoliko ispita prije diplome, kako bi se mogao u potpunosti koncentrisati na Snapchat.

Danas živi lagodnim životom, uživa u skupocjenim automobilima, a u novembru prošle godine kupio je kuću u losanđeleskoj četvrti Brentwood za 3,3 miliona dolara. Svjestan je da je u životu imao sreće i to otvoreno priznaje.

“Ja sam mladi, bijeli, obrazovani muškarac. Stvarno mi se posrećilo. I život nije fer”, komentarisao je jednom svoj uspjeh.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *