Ovi sportisti zarađuju bogatstvo po jednom tweetu

Dodajte komentar

Ako ste se ikada pitala vrijedi li jedan fudbaler ili NBA zvijezda sve te silne desetine, pa čak i stotine miliona dolara, dovoljan vam je odgovor podatak koliko love oni zarađuju van terena. Gotovo svaka od sadašnjih sportskih zvijezda ima unosne ugovore koji im po sezoni donose hrpu para, ali prava je istina da barem duplo toliko novca poberu na raznim reklamama i promocijama.

Jednom kada te Nike, Adidas ili neka druga slična kompanija uzme pod svoje, pa ti si osiguran za cijeli život! A kada se novac već uzima na sve strane, treba iskoristiti i moć društvenih mreža te cijelu vojsku fanova koji prate svoje sportske idole. Naravno, ništa nije džabe pa je zanimljivo vidjeti koliko najveći od najvećih dobijaju para po tweetu kojim

10. Kobe Bryant – oko 20 hiqada eura po tweetu
Iako zbog sve češćih ozljeda sve manje vremena provodi na terenu, Crna Mamba i najveća zvijezda trenutno katastrofalnih Los Angeles Lakersa Kobe Bryant još uvijek zarađuje hrpu love, a i takav polomljen i dalje ima najveću godišnju zaradu u NBA (23,5 miliona dolara). S druge strane, na račun reklama zaradi oko 10-ak miiliona dolara više, a naravno da njegove “usluge” traže samo najveći.

9. Rafael Nadal – oko 25 hiljada eura po tweetu
Jedini teiser na ovoj listi, Rafael Nadal zna iskoristiti svoju slavu, a veliki mu je plus što može da “proda” svoje fore i za špansko i za englesko govorno područje tako da oglašivači dobiju dvije promocije za cijenu jedne! Iako i on muku muči s ozljedama i povratkom u formu, Rafa je prošle godine od reklama ubrao preko 30 miliona dolara, a jedan je od onih koji se ne srame baciti shout-out i nekim manjim biznisima.

8. Gareth Bale – oko 27 hiljada eura po tweetu
Legendarnog je velškog napadača Real Madrid navodno platio nakaradnih 100 miliona eura, a iako tsčne brojke nikada nisu procurile u javnost, sasvim je jasno kako se radi o jednom od, ako ne i najvećem fudbalskom transferu svih vremena. U ekipi kakva je Real, Gareth Bale nije zasjao kako se očekivalo, ali van travnjaka bez ikakvih problema bere finu lovu. Nekih 11 miliona dolara prošle godine od čega većina dolazi iz Adidasovih fondova… nije loše.

7. Robin van Persie – oko 55 hiljada eura po tweetu
Slavni holandski napadač koji trenutno brani boje nikad lošijeg Manchester Uniteda od reklama je prošle godine zaradio “mizernih” tri miliona dolara, ali izgleda kako je njemu kvalitet bitniji od kvantiteta. Rijetko stavlja oglase na svoju Twitter stranicu, a kada to učini, onda i masno naplati. Kao i svi igrači iz Premiershipa i Robin van Persie igra na kartu azijskog tržišta pa nije čudno kako su mu upravo Kinezi jedan od glavnih “sponzora”.

6. Sergio Agero – oko 60 hiljada eura po tweetu
Moramo priznati kako ime Sergia Agera nismo očekivali na ovom popisu, ali napadač Manchester Citya očigledno okreće grdu lovu na reklamama, a trenutno promoviše i svoju autobiografiju. Kao i mnogi njegovi hispano-kolege, i Sergio ima tu prednost da se može obratiti tržištu engleskog i španskog govornog područja, a njegov je glavni mecena Puma.

5. Kevin Durant – oko 75 hiljada eura po tweetu
Popularna Durantula, jedna od glavnih zvijezda Oklahoma City Thundera i prošlogodišnji MVP sezone, potpisao je ugovor s Nikeom za 300 miliona dolara.

4. Wayne Rooney – oko 85 hiljada eura po tweetu
Kapetan Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske godišnje na reklamama digne oko 5 miliona dolara, a kao i mnogi njegovi kolege igra za ekipu Nike. Ipak,e Rujni ne libi pomoći i lokalnim firmama iz svog rodnog Liverpoola, a daje li njima kakav popust ili ne, teško je reći…

3. LeBron James –oko 115 hiljada eura po tweetu
Iako mu mladi igrači opasno dahću za vratom, nema sumnje kako je LeBron James i dalje najveća zvijezda NBA lige te najbolji igrač koji trenutno hoda po njenim parketima. Ove se sezone vratio u Cleveland, a ogromne pare od reklama se i dalje slivaju na njegov račun. Sa zarađenih 53 miliona dolara u 2014. LeBron je najbolje plaćeni “maneken” reklamne industrije, a ako on nešto promoviše, možeš biti siguran kako će se itekako dobro prodavati.

2. Neymar – oko 130 hiljada eura po tweetu
Možda je Leo Messi najvažniji šraf u mašineriji Barcelone, ali Neymar je taj koji ubira najviše novca, pogotovo van terena. Ovaj 23-godišnji napadač je ubo u premiju kada je potpisao s Nikeom, a uz svoj primarni sponzorski ugovor godišnje digne još 16 miliona dolara. Cijela Južna Amerika ga voli, Brazilcima je maltene božanstvo, a i Evropu polako hvata groznica… sve nam se čini da će ovaj čovjek zarađivati i daleko više.

1. Cristiano Ronaldo – oko 280 hiljada eura po tweetu
Je li iko uopšte sumnjao? Portugalski čarobnjak i najveća zvijezda Real Madrida godišnje ubere toliko para da njegovi računovođe vjerovatno ni sami ne znaju koliko novca ima, a oglašivači se doslovno trgaju za šansu da ih reklamira veliki Cristiano Ronaldo. A on bome ne odbija apsolutno ništa: donje rublje, odijela, cipele, sprave za vježbu lica i totalno nebulozne mobilne aplikacije. Ako imaš ček, Ronaldo je otvoren za posao.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *