Pejović uplatio 10 miliona

Dodajte komentar

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović uplatio je drugu ratu za Kombinat aluminijuma KAP u iznosu od 10,02 miliona eura, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma KAP Veselin Perišić i vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović potpisali su juče novi aneks ugovora o kupoprodaji podgoričke fabrike, kojim je predviđeno da kupac u narednih pet dana na ime kapare uplati 10.020.000 eura, a najkasnije u roku od šest mjeseci izmiri preostali iznos od 13.880.000 eura.

Pejović je, kako je prethodno i najavio da će uraditi, potrebnu kaparu uplatio juče. Njegova kompanija upravlja Kombinatom od 19. jula prošle godine, a za kupovinu imovine fabrike ranije je uplatio četiri od dogovorena 28 miliona.

Potpisivanje drugog aneksa ugovora u utorak su odobrili članovi Odbora povjerilaca KAP-a, glasovima predstavnika Vlade i EPCG. Oni su ocijenili da su sudski sporovi koje protiv KAP-a i Uniproma vode bivši vlasnik CEAC i njemu bliske kompanije, ali i problematičan pristup dijelu imovine Kombinata opravdani razlozi za odlaganje plaćanja pune cijene.

Sa druge strane, predstavnici CEAC-a saopštili su da su ohrabrena rezolucijom u kojoj Evropski parlament eksplicitno poziva crnogorsku Vladu da riješi trgovinske sporove sa stranim investitorima koji su važni za Crnu Goru.

Rezolucija o Izvještaju o napretku Evropske komisije o Crnoj Gori usvojena je juče, a u njoj su evropski zvaničnici izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog kašnjenja u rješavanju stečajnog postupka u KAP-u i pozvali Vladu na održivo rješenje spora.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *