Beograd će biti raj za milionere

Dodajte komentar

Beograd bi uskoro mogao da postane svjetska finansijska prijestonica i utočište za superbogataše, ocjena je konsultantske kuće Najt frank, prenosi B92.

Pored srpske prijestonice, prema procjeni stručnjaka za nekretnine, gradovi sa svijetlom budućnošću su i Panama Siti, Adis Abeba i Jangon.

Kompanija u svom godišnjem izvještaju koji prenosi Biznis insajder, navodi da će svjetsko bogatstvo evoluirati u narednoj deceniji i da će doći do velikih promjena u vrhu.

Mnogi milioneri koji sada žive u finansijskim prijestonicama kao što su London, Tokio ili Njujork, uskoro će početi da se sele u gradove sa rastućim tržištima i neiskorišćenim resursima u potrazi za još više novca.

Beograd, Srbija

Kao finansijski i poslovni centar jugoistočne Evrope, Beograd bilježi stabilan rast bogatstva kod ljudi od 12 odsto, dok se do kraja naredne decenije očekuje da će broj superbogataša porasti gotovo za 72 odsto.

Kako navode finansijski stručnjaci, na to će najviše imati uticaj, prije svega poreske olakšice koje će vlasti uvesti kako bi podstakle stana ulaganja.

U izvještaju se podsjeća na strana ulaganja u Srbiju kao što su Fiat i Simens, ali i na to što se Beograd sve češće nalazi na listi svjetskih turističkih agencija kao TOP destinacija.

Panama siti, Panama

Panama koristi svoj strateški položaj pored kanala. Od 2007. godine, njeni bogataši duplirali su svoj kapital.

U poređenju sa susjedima, kao što je na primjer Honduras, Panama je ekonomski stabilnija, a kvalitet prevoza, zdravstvenih usluga, konkurentnog poslovnog ambijenta prouzrokovaće i rast superbogatih stanovnika do 2024. godine.

Adis Abeba, Etiopija

Etiopija je najbrže rastuća ekonomija Afrike, što znaju i superbogataši.

Broj bogataša u Adis Abebi je skoro udvostručen od 2007. godine, a očekuje se da će se i taj broj duplirati do 2024. godine .

Jangon, Mjanmar

Mjanmar je klasični primjer tržišta u razvoju i stvaranja bogatstva, navodi se u izvještaju.

Ovo je sada turistička destinacija za super bogate.

Mjanmar ubira plodove od demokratskih reformi i postepenog otvaranja njene ekonomije. Broj superbogatih u narednih deset godina biće duplo veći nego sada.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *