Tviter otvara kancelariju u Hong Kongu

Dodajte komentar

Društvena veb mreža Tviter otvorila je svoju prvu kancelariju u Kini (u Hong Kongu), zemlji u kojoj su njegove usluge mikroblogovanja i dalje zabranjene.

Kancelarija, kojom će upravljati Piter Grinberger (Peter Greenberger), biće usredsređena na povećanje reklamnih prihoda te grupe pružanjem usluge reklamiranja kineskih kompanija radi njihovog uspješnijeg predstavljanja i povezivanja sa potrošačima u prekomorskim zemljama.

Osim na tržište reklama, Tviter će se usmjeriti i na iskorišćavanje strateških mogućnosti u regionu (Hong Kong, Tajvan) i podsticanje rasta kompanije u Aziji, kao i na mogućnosti uspostavljanja novih partnerstava sa lokalnim medijima.

„Otvaranje kancelarije u Hong Kongu i angažovanje tima za prodaju koji će raditi direktno sa oglašivačima na širem tržištu Kine doprinijeće narednoj fazi našeg rasta u Aziji“, rekao je potredsjednik Tvitera za Azijsko-pacifički region Šajleš Rao za list „Saut Čajna Morning post“.

Tviterova strategija za Kinu je slična pristupu Fejsbuka, koji je takođe zabranjen u toj zemlji, prenosi portal TekKranč. Čak i ako zvanični Peking nekim čudom odluči da ih odblokira, i Tviter i Fejsbuk će se suočiti sa žestokom konkurencijom rastućih domaćih društvenih mreža kao što su ViČet i Sina Veibo.

Tviter već ima više kancelarija u Aziji – u Singapuru, Seulu, Džakarti i Tokiju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *