Vrlo iskreni savjeti Bila Gejtsa za uspjeh u poslu

Dodajte komentar

Ako postoji čovjek koji je tvorac svog uspjeha onda je to Gejts. On je svjedok da optimizam i snovi mogu dovesti do uspjeha. Ovi njegovi citati će vam pomoći da i sami ostvarite svoje snove.

Uspjeh je loš učitelj. On pametne ljude zavede da misle da ne mogu izgubiti.

Koliko god uspešni bili, važno je da ostanete skromni. Kao i sam život, i uspjeh je prolazan. Može presušiti u trenutku. Jedina konstanta u životu je promjena.

Nemojte porediti sebe ni sa kim na svijetu… Ako to radite, vrijeđate sebe.

Vi ste jedinstveni. Ostanite toga svjesni u svakom trenutku. Percepcija uspjeha je subjektivna. Zato − mjerite svoj uspjeh u odnosu na to koliko živite po svojim vrijednostima umjesto da sebe poredite s drugima.

Vaše nezadovoljne mušterije su najveći izvor učenja.

Vlasnici biznisa najviše mogu naučiti od nezadovoljnih mušterija. Ako je veliki broj nezadovoljan u vezi sa istom stvari, to je siguran znak da je konkretna promjena potrebna. Isto važi i za privatni život. O svojim manama najviše naučimo od onih koji nisu zadovoljni nama i kritikuju nas. Naročito najbližih.

Često ćete u životu čuti da ne treba da vas bude briga šta drugi misle o vama. Ovo je dobar savjet, kada je riječ o poznanicima ili strancima. Ali kada vam oni koji vas vole ukazuju na vaše mane, uvjek treba stati i staviti prst na čelo.

Budite dobri prema štreberima. Velike su šanse da ćete završiti radeći za nekog od njih.

Predstava o popularnosti mijenja se kako starimo. Najveći luzer u osnovnoj školi može postati đak generacije u srednjoj. Isto tako, najveći štreber na fakultetu može bataliti školovanje da bi postao najznačajniji čovjek na svijetu.

Svi zaslužuju vaše poštovanje jer nikad ne znate gdje će ko završiti. Život je dug i nepredvidiv, mnogo je obrta, uspona i padova.

Život nije fer − naviknite se na to!

Život nije med i mlijeko. Mnogo je padova i borbi. Veći dio svega odvija se van naše kontrole. Na momente sve izgleda haotično. Sve što možete da uradite je da prihvatite realnost života. I njegove dobre i loše strane. Pronađite balans u svemu tome.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *