Ovo su cijene Apple satova

Dodajte komentar

Na upravo završenoj konferenciji za novinare, Apple je konačno objavio cijene pametnog sata koje se kreću od 349 dolara za žensku, odnosno manju verziju pa sve do preko 10.000 dolara za zlatnu, 24 karatnu verziju.

Za one koji su se odlučili da će kupiti Apple Watch previše iznenađenja nema, pa će tako za ljepši pol najjeftinija verzija tzv. Watch Sporta koštati 349 dolara, dok će za muškarce, odnosno 42mm verzija koštati 399 dolara. Na to se naknadno mogu kupiti kaiševi čije ćemo cijene vidjeti uskoro na službenoj stranici.

S druge strane postoji i “obična” Apple Watch verzija izrađena od nerđajućeg čelika čije će cijena za mali 38mm sat iznositi od 549 – 1,049 dolara zavisno od kaiša, dok će muška varijanta koštati između 599 – 1,099 dolara za 42mm.

Onaj luksuzni, koji će si moći priuštiti samo oni su dubljim džepovima, stoji više od 10.000 dolara, no cijene su i dalje nepoznate.

Što se tiče isporuke, satovi će biti dostupni u prednarudžbi od 10. aprila, dok će isporuka krenuti 24. aprila. Naše zemlje i okoline naravno nema na prvom popisu zemalja, no čini se kako nećemo dugo čekati dok se i u našoj regiji ne pojavi Apple Watch.

Osim cijena i dostupnosti, predstavljeno je i nekoliko noviteta, ništa previše uzbudljivo a da nismo vidjeli. Činjenica je da je Apple Watch još uvijek “mlad” i da treba vidjeti hoće li korisnici poželjeti nositi jedan na svojoj ruci, a to će odlučiti tek onda kada uređaj isprobaju vlastitim rukama.

Više o samom satu možete pogledati na službenim stranicama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *