Sjutra počinje Svjetska nedjelja novca

Dodajte komentar

Svjetska nedjelja novca, pod sloganom “Štedi danas za sigurno sjutra“ biće obilježena od 9. do 17. marta 2015, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore, ističući da je svjetska nedjelja novca manifestacija pokrenuta na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i omladine, koja za cilj ima jačanje globalnog ekonomskog i finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina.

“Centralna banka Crne Gore, kao društveno odgovorna institucija, nedvosmisleno daje veliki značaj finansijskoj edukaciji djece i omladine u Crnoj Gori, te će i tokom ovogodišnje manifestacije sprovesti brojne aktivnosti koje obuhvataju veliki broj djece i mladih“, poručili su u CBCG.

U ponedjeljak, 9. marta 2015, učenici ekonomske škole „Mirko Vešović“ će posjetiti Centralnu banku Crne Gore, gdje će, pored ostalog, prisustvovati predavanju na temu centralnog bankarstva i prepoznavanja lažnog novca..

Dan kasnije, 10. marta 2015, djeca iz dječjeg doma “Mladost” iz Bijele će posjetii Muzej novca CBCG na Cetinju gdje će za njih biti organizovana radionica “Uvod o svijet novca”, kao i obilazak muzejske postavke.

U srijedu, 11. marta 2015, predstavnici Centralne banke Crne Gore će u gimnaziji “Slobodan Škerović” održati edukativnu radionicu “Kako prepoznati lažni novac.”

Narednog dana, 12. marta 2015, u područnom odjeljenju za djecu romske nacionalnosti OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ predstavnici CBCG će držati radionicu „Uvod u svijet novca“.

Istu radionicu će u petak, 13. marta 2015. i ponedjeljak 16. marta, predstavnici CBCG održati za đake nižih razreda osnovnih škola u Šavniku, Žabljaku, Plavu i Gusinju, Ulcinju i Sutomoru. Takođe, pomenuta radionica će biti održana i u Resursnom centru za sluh i govor u Kotoru.

“Navedenim aktivnostima, Centralna banka Crne Gore pruža mogućnost crnogorskoj djeci i omladini da postanu dio globalne akcije koja okuplja više miliona učesnika“, kazali su u CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *