IRF smanjuje kamate

Dodajte komentar

Investiciono razvojni fond planira, kako saznaje Pobjeda, da snizi kamatne stope na kredite u ovoj godini.

Izvor iz ovog fonda je saopštio da će sigurno smanjiti kamatne stope ukoliko obezbijede bolje izvore finansiranja što se očekuje.

Očekuje se i da Vlada subvencioniše kamate IRF za projekte za koje utvrde da su prioritet ekonomskog razvoja.

U informaciji o dopuni plana Investiciono razvojnog fonda koji je Vlada u četvrtak usvojila navodi se da će biti analizirana mogućnost otvaranja posebne kreditne linije za hotele koji nijesu u funkciji.

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede u toku godine će se raspisati posebne linije za svinjogojstvo, vinogradarstvo i pčelarstvo. U saradnji sa Ministarstvom ekonomije u toku godine će se takođe raspisati posebna kreditna linija za metaloprerađivačku djelatnost sa naglaskom na povećanje finalizacijenavodi se u informaciji koju je u četvrtak usvojila Vlada. Investiciono razvojni fond je za ovu godini, podsjetimo, planirao najmanje 80 miliona eura kreditne podrške. U naredne dvije i po godine planiran je plasman od 207 miliona eura kao podsticaj za razvoj preduzetništva.

Od osnivanja do kraja prošle godine IRF je finansirao crnogorsku ekonomiju sa oko 200 miliona eura. U prošloj godini plasirano je 71,2 miliona eura što je više od tri puta u odnosu na 2012. godinu. Najviše je plasirano u poljoprivredu, proizvodnju hrane, turizam i proizvodnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *