Vlada usvojila razvojne mjere: Izmijenjen godišnji plan IRF-a

Dodajte komentar

Vlada je usvojila razvojne mjere iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i informacionog društva koje su, kako su ocijenili, kreirane tako da direktno utiču na rast konkurentnosti ekonomije i podizanje kvaliteta života građana. Te mjere su, kako su kazali, usvojene na predlog resornih ministarstava.

Vlada je dala saglasnost na izmjene i dopune godišnjeg plana Investiciono razvojnog fonda za ovu godinu. Na sjednici je naglašeno da Fond svoju poslovnu politiku treba da vodi do nivoa održivog poslovanja, u funkciji realizacije razvojnih projekata.

Shodno tome, IRF će voditi kamatnu politiku kojom će obezbijediti pokriće troškova svog poslovanja i na taj način doprinijeće dodatnom smanjenju kamatne stope, polazeći od uslova pod kojima će obezbijediti sredstva na međunarodnom tržištu kapitala, precizirali su iz Vlade.

Planirano je preduzimanje konkretnih mjera u cilju razvoja preduzetništva, podrške razvoju turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenja saradnje sa bankama i subvencionisanje kamata za prioritetne projekte.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *