Privredni sud poništio Skupštinu akcionara kompanije PLC Morača

Dodajte komentar
Privredni sud u Podgorici je usvojio zahtjev investicionog fonda TREND, koji je većinski akcionar kompanije PLC Morača, te poništio Skupštinu akcionara ove kompanije održanu 30.juna 2014. godine i sve odluke proglasio ništavnim, kazao je Nedeljko Šuškavčević, izvršni direktor Trenda.

“Razlog ovakve odluke je prihvatanje punomoćja nepostojeće kompanije kojim se identifikovala Velira Otašević a uvažili ga predstavnici PLC-a Goran Vuleković i Mileva Berilaža. Otašević je pristupila punomoćjem i isto ovjerila pečatom fonda Trend u likvidaciji, što je nepostojeći subjekat”, kazao je Šuškavčević.

Na ovaj način, objašnjava on, stvarni vlasnici su onemogućeni da upravljaju sopstvenom imovinom i istima se nanosi ogromna šteta od strane lica koja upravljaju kompanijom a nijesu predstavnici vlasnika kapitala.

“Direktno kršeći zakone Odbor direktora PLC Morača odbija sazivanje skupštine akcionara, što dokazuje nemoć crnogorskog pravosudnog sistema da se obračuna sa ovakvim pojavama a što dalje u velikoj mjeri utiče na sigurnost stranih investicija. Čudi nas ćutanje tužilaštva koje ne reaguje i pored toga što je istraga završena još prije tri mjeseca. Ova presuda je dodatni dokaz da su ova lica falsifikatima i prevarom uzurpirala imovinu 10.000 akcionara Fonda Trend i još jedan poziv za reakciju Državnog tužilaštva da preduzmu napokon radnje iz svoje nadležnosti”, ističe Šuškavčević.

Takođe, on ponavlja da iste osobe ne žele da sprovedu izvršnu presudu Privrednog suda u Podgorici i sazovu redovnu Skupštinu akcionara u HTP Korali ad Sutomore, što je krivično djelo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *