Najskuplji poslovni prostor na svijetu

Dodajte komentar

Lokali u londonskom kvartu Vest Endu treću godinu uzastopno nalaze se na čelu liste najskupljih poslovni prostora za iznajmljivanje na svijetu, ispred Hong Konga i njujorškog Midtauna.

Iznajmljivanje po kvadratnom metru poslovnog prostora u Vest Endu, glavnom trgovačkom i zabavnom kvartu Londona koji privlači mnoge turiste, mjesečno dostiže 2.344 eura.

Poređenja radi, u Briselu, koji se nalazi na 39. mjestu ove liste, najskuplja mjesečna kirija za kancelarije po metru kvadatnom iznosi 410 eura, objavila je danas jedna od vodećih svjetskih firmi za promet nekretnina „Kušman i Vejkfild“ (Cushman & Wakefield).

„Zanimljivo je da je cijena zakupa poslovnog prostora gotovo ista u evropskim prijestonicama kao i u gradovima srednjih veličina“, prokomentarisao je Kris Pitermans, predstavnik firme „Kušman i Vejkfid“ za Belgiju.

„Očekujemo da će dugoročno gledano cijena iznajmljivanja poslovnog prostora u centru Brisela rasti jer je prostora za novogradnju u tom dijelu grada malo“, dodao je Pitermans.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *