Liberali predlažu zakon koji će zaštiti korisnike kredita

Dodajte komentar

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović uputiće u skupštinsku proceduru Predlog zakona o zaštiti potrošača korisnika finansijskih usluga, čiji je cilj da zaštiti građane koji uzimaju kredite i doprinese boljoj zakonskoj regulaciji te oblasti.

Rješenje za probleme stanovništva

Popović je, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, ocijenio da je ovaj predlog zakona značajan za crnogorsko društvo jer na sveobuhvatan način rješava mnoge probleme koje muče stanovništvo.

“Nekih 40 do 50 hiljada crnogorskih građana su žiranti koji su bukvalno nastradali u nekoliko posljednjih godina zbog nesređenog finansijskog tržišta. Ovaj

zakon ima 48 članova, a rađen je po uzoru na neke zemlje iz okruženja”, rekao je Popović, dodajući da očekuje podršku svih poslaničkih klubova.

Ravnopravan položaj sa bankama

Na tekstu predloga zakona radila je nevladina organizacija Građanski bankarski ombudsman, u kojoj se nadaju da će on pomoći ljudima koji su u mogućnosti da podignu kredit i imaju veliki problem da obezbijede žiranta.

“Osmislili smo zakon koji se bavi time da ljudi koji uzimaju kredite budu u ravnopravnom položaju sa davaocima flnansijskih usluga. Bitan je ravnopravan položaj banke i kliijenta, jer je banka u obavezi da im u jednom predugovoru da sve moguće informacije što treba da urade i ispotpisuju”, naglasila je predsjednik NVO Građanski bankarski ombudsman Dejana Savićević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *