Mojkovčani na korak do Duvanskog

Dodajte komentar

Ponuda mojko vačke firme Montenegro duvan ko merc je ispravna i pregovori oko Novog du vanskog kombinata počinju u petak, potvrdio je juče „Vijestima” predsjednik tenderske komisije Branko Vujović.

Mojkovačani su prije dvije sedmice ponudili doka pitalizaciju Novog duvan skog od 8,04 miliona eura, bez kupovine državnih akcija.

U petak bi trebalo da bude održan sastanak radne grupe koja će pregovarati sa investitorom oko zaključenja ugovora.

Prema podacima iz centralnog registra, osnivač Montenegro duvan comer ca je Željko Bulatović, a izvršni direktor i ovlašćeno lice Dragomir Begović. Ova firma je povezana sa preduzećem Montenegro Tobacco Company (MTC) u okviru kojeg radi kontro verzna fabrika cigareta “Tara” u Mojkovcu.

Mojkovčani su ponudili posao za 86 od ukupno 200 radnika koliko ih je sada angažovano u starom Duvanskom kombinatu.

Tužilaštvo je tokom trogodišnje istrage provjeravalo da li se u fabrici proizvode lažne marke brendi ranih cigareta, koje su namijenjene za šverc. Sredinom septembra 2014. iz te kompanije saopštili su da su oslobođeni svih optužbi.

Montenegro duvan co merc prekršio je Zakon o duvanu 10. septembra 2014, potvrđeno je tada “Vijestima” iz Agencije za duvan. Oni su tada prodali cigarete

rožajskoj firmi “Stupa company”, koja nije imala odobrenje za promet na malo duvanskim proizvodima. Zbog toga su, prema zakonu, morali da izgube licencu za trgovinu cigaretama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *