Kako ostati zapamćen na intervjuu za posao?

Na razgovoru za posao je možda najbitnije ostati primijećen, odnosno zapamćen. Mnogo je stvari koje na to utiču, a ličniost je jedna od njih.

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ostavite snažan utisak na poslodavce:

Entuzijazam
Poslodavci očekuju da kandidati za posao budu uzbuđeni zbog rada u njihovoj kompaniji i da žele da se uklope u korporativnu kulturu. Ako osjete da nekome nedostaje entuzijazma ili strasti, taj kandidat sigurno neće biti osoba koju će na koncu izabrati.

Ličnost
Nemojte se bojati da pokažete sopstvenu ličnost. Prije svega, nemojte se ponašati robotski – poslodavci sigurno neće zapamtiti kandidate koji na razgovoru recituju unaprijed naučene rečenice. Štaviše, takvo ponašanje će ih odbiti.

Pošaljite pismo zahvalnosti
Taj čin govori nešto o pristojnosti i manirama kandidata. Zahvalite se na ukazanoj prilici i vremenu koje su poslodavci izdvojili za razgovor s vama. Isto tako, taj čin vam omogućava dodatnu komunikaciju s poslodavcima te dodatnu priliku da budete zapamćeni.

Check Also

Evropi nedostaje 400 hiljada vozača kamiona

Evropi, prema studiji konsultantske firme Transport Intelligence, nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.