Apple će porasti na bilion dolara

Eksperimentisanje Appleasa razvojem automobilske tehnologije moglo bi doprinijeti rastu vrijednosti kompanije sa sadašnjih 750 milijardi na čak jedan bilion dolara.

S tim u vezi, “Morgan Stenli” banka je i povisila ciljanu cenu akcija Applea za 30 dolara po akciji, jer u prethodnoj analizi nije uzeta u obzir razvojna šansa sa automobilskom tehnologijom, kažu stručnjaci brokerske kuće Prudens Kepital.

Mada Apple još nije zvanično potvrdio da planira da razvije sopstveni automobil, prema nekim informacijama uveliko zapošljava auto eksperte, uključujući bivše radnike iz Tesla motorsa. Prema tim izvještajima, Apple je razvio i tajni tim stručnjaka koji rade na investiciji u auto tehnologiju.

Sistem Car Play, baziran na iOS operativnom sistemu, koji povezuje aplikacije sa Iphone telefona na tačskrin panelu u vozilima već je ubačen u nekoliko modela automobila ove godine, pa zbog toga analitičari iz “Morgan Stenlija” smatraju prirodnim da se te inovacije prošire na ostatak enterijera, posebno u tehnologiji novih vozila bez vozača.

Trenutno Apple, sa 39,5 milijardi dolara, predstavlja kompaniju sa najvišom neto dobiti na svijetu, podsjećaju iz Prudensa.

Check Also

Povoljniji prevoz za građane upućene na liječenje van Crne Gore

Fond za zdravstveno osiguranje i nacionalna avio-kompanija Air Montenegro potpisali su Protokol o saradnji kojim …

Leave a Reply

Your email address will not be published.