Potpisan Protokol o saradnji Asocijacije menadžera Crne Gore i Opštine Tivat

Dodajte komentar

Prepoznajući izuzetan potencijal i napredak opštine Tivat, kao i velike mogućnosti saradnje u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta i razmjene iskustava između lokalne samouprave i privrednika, sa jedne strane i menadžera sa druge strane, predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel i predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković, danas su u kabinetu predsjednika Opštine potpisali Protokol o saradnji.

Protokol o saradnji sa Opštinom Tivat je prvi protokol koji AMM potpisuje sa jednom lokalnom samoupravom u Crnoj Gori.

Predsjednik Asocijacije, Budimir Raičković, ističe:

“Asocijacija menadžera u akrtivnostima Opštine Tivat prepoznaje nešto moderno, nešto proaktivno, nešto što vodi računa o ljudiskim resursima i kadrovima. Našli smo zajednički imenitelj, da ne postoji razlika između menadžera kada je u pitanju privreda i ne-privreda, da ta interakcija mora da postoji, kako bi rezultati i opštine, i privrednih subjekata u Tivtu bili što bolji. Mislim das mo napravili jednu korektnu i kvalitetnu priču sa današnjim potpisivanjem Protokola, a svakako da ćemo vrlo brzo definitivno našraviti i plan za ovu godinu, koje konkretne aktivnosti da sprovedemo, kako bi ovaj sporazum bio ne samo mrtvo slovo na papiru, nego i realizacija onoga što smo prepoznali kao vrijednost koju možemo postići”.

Suština Protokola je dijeljenje zajedničkih vrijednosti i ciljeva, usmjerenih na promociju i unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta i promociju ekonomske saradnje među poslovnim udruženjima, privrednim subjektima i lokalne samouprave, poboljšanje kvaliteta života građana, kao i profesionalno usavršavanje menadžera iz privatnog i javnog sektora na području opštine Tivat.

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) je udruženje profesionalaca koji se bave menadžerskim poslovima i punopravna je članica Evropske konfederacije menadžera.

Osim potpisivanja protokola, predstavnici Asocijacije su se susreli i sa značajnijim privrednim subjektima, te menažderima tivatskih firmi i kompanija, kako bi im predstavili svoj rad i razmotrili mogućnosti buduće saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *