Montenegroberza u Istanbulu organizuje road show crnogorskog tržišta kapitala

Dodajte komentar

„Montenegroberza“ AD Podgorica u saradnji sa Istanbulskom berzom u petak 04. marta u Istanbulu organizuje prvi road show crnogorskog tržišta kapitala.

Road show predstavlja svojevrsnu prezentaciju Berze i kompanija sa njenog tržišta institucionalnim investorima, te je jedan od načina rješavanja problema likvidnosti tržišta. Pomenuti događaj je posebno značajan za tržišta kapitala u razvoju, kako bi se privukli investitori iz velikih finansijskih centara i upoznali sa mogućnostima koja tržišta u razvoju mogu da ponude. Pored prezentacija kompanija, investitori će imati mogućnost da se, u direktnom kontaktu sa predstavnicima kompanija, upoznaju sa ciljevima i mogućnostima za ulaganja u iste. Organizovanje road show-a ima višestruke prednosti za sve njegove učesnike – za Berzu kroz povećanje likvidnosti, za investitore kroz sagledavanje mogućnosti za buduća ulaganja, a za kompanije kroz privlačenje investitora i njihovog kapitala.

Organizacijom road show-a Montenegroberza želi da predstavi najbolje finansijske instrumente i kompanije sa crnogorskog tržišta, kako bi zainteresovala investicionu javnost u Istanbulu i na Bliskom istoku za privlačenje potencijalnih investicija u Crnu Goru i na naše tržište kapitala. Do sada nije zabilježen priliv kapitala iz navedenog područja na Berzi, s toga Berza teži da kroz partnerski odnos sa Istanbulskom berzom utiče na uspostavljanje priliva kapitala. Kompanije koje će se predstaviti investicionoj javnosti u Istanbulu, ispred crnogorskog tržišta kapitala su : „13 Jul Plantaže“ AD Podgorica, „Crnogorski elektroprenosni sistem“ AD Podgorica, „Jugopetrol“ AD, „Kontejnerski terminal i generalni tereti“ AD Bar i „Rudnik uglja“ AD Pljevlja.

Na navedenom događaju učestvovaće i predstavnici Komisije za hartije od vrijednosti koji će prezentovati crnogorsku zakonsku regulativi, kao i predstavnici članova Berze: „CG Broker-Diler“ AD Podgorica i „VIP broker diler“ AD Podgorica, koji će prezentovati svoje usluge u cilju uspostavljanja saradnje sa investitorima iz Turske.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *