Montenegroberza u Istanbulu organizuje road show crnogorskog tržišta kapitala

„Montenegroberza“ AD Podgorica u saradnji sa Istanbulskom berzom u petak 04. marta u Istanbulu organizuje prvi road show crnogorskog tržišta kapitala.

Road show predstavlja svojevrsnu prezentaciju Berze i kompanija sa njenog tržišta institucionalnim investorima, te je jedan od načina rješavanja problema likvidnosti tržišta. Pomenuti događaj je posebno značajan za tržišta kapitala u razvoju, kako bi se privukli investitori iz velikih finansijskih centara i upoznali sa mogućnostima koja tržišta u razvoju mogu da ponude. Pored prezentacija kompanija, investitori će imati mogućnost da se, u direktnom kontaktu sa predstavnicima kompanija, upoznaju sa ciljevima i mogućnostima za ulaganja u iste. Organizovanje road show-a ima višestruke prednosti za sve njegove učesnike – za Berzu kroz povećanje likvidnosti, za investitore kroz sagledavanje mogućnosti za buduća ulaganja, a za kompanije kroz privlačenje investitora i njihovog kapitala.

Organizacijom road show-a Montenegroberza želi da predstavi najbolje finansijske instrumente i kompanije sa crnogorskog tržišta, kako bi zainteresovala investicionu javnost u Istanbulu i na Bliskom istoku za privlačenje potencijalnih investicija u Crnu Goru i na naše tržište kapitala. Do sada nije zabilježen priliv kapitala iz navedenog područja na Berzi, s toga Berza teži da kroz partnerski odnos sa Istanbulskom berzom utiče na uspostavljanje priliva kapitala. Kompanije koje će se predstaviti investicionoj javnosti u Istanbulu, ispred crnogorskog tržišta kapitala su : „13 Jul Plantaže“ AD Podgorica, „Crnogorski elektroprenosni sistem“ AD Podgorica, „Jugopetrol“ AD, „Kontejnerski terminal i generalni tereti“ AD Bar i „Rudnik uglja“ AD Pljevlja.

Na navedenom događaju učestvovaće i predstavnici Komisije za hartije od vrijednosti koji će prezentovati crnogorsku zakonsku regulativi, kao i predstavnici članova Berze: „CG Broker-Diler“ AD Podgorica i „VIP broker diler“ AD Podgorica, koji će prezentovati svoje usluge u cilju uspostavljanja saradnje sa investitorima iz Turske.

Check Also

“AMB Tours” je trajekt “Prizna” kupio za 252.000 eura

Hrvatska državna brodarska kompanija “Jadrolinija” za “Vijesti” je zvanično saopštila da je 53 godine stari …

Leave a Reply

Your email address will not be published.