Vlada danas o švajcarcu

Dodajte komentar

Vlada bi danas trebalo da zauzme stav o Predlogu zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, odnosno da saopšti da li je za nju prihvatljivo da valutni rizik dijeli država sa bankom i klijentima. Predlog zakona podnijeli su poslanici DF Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević.

Zakonodavni odbor Skupštine podržao je ovaj predlog, ali on nije prošao na Odboru za ekonomiju, mada je predsjednik Odbora i poslanik SNP Aleksandar Damjanović kazao da će se naći na plenumu.

Ministarstvo finansija je svoj stav o predlogu proslijedilo Vladi, ali njeni predstavnici nijesu htjeli da se javno izjasne o predloženom zakonu.

Koji je stav Ministarstva finansija o ovom predlogu ni juče nije saopšteno. Direktorica Generalnog direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu finansija Bojana Bošković kazala je na sjednici Odbora da nema ovlaštenja da saopšti stav Ministarstva dok o njemu ne bude raspravljala Vlada.

Poslanici opozicije su tada ocijenili da nije korektno da Vlada nema stav o ovom pitanju zbog kojeg ne mali broj građana preživljava porodičnu dramu. Damjanović je kazao da skupštinski odbor apeluje da se ovaj slučaj što prije razriješi.

– Odavde se šalje apel da se, bez želje da iko pritiska sud da donese presudu po pravdi i zakonu, taj predmet što hitnije razmotri i da ima prioritet kod sudova. Kašnjenje kod donošenja presude, kakva god da bude, prouzrokuje dalje štete rekao je Damjanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *