Grci za dan vratili 700 miliona eura

Povjerenje se vraća u Grčku zajedno sa bankarskim depozitima, nakon što je Atina uspjela da izdejstvuje četvoromjesečno produženje programa pomoći.

To je izjavio grčki ministar finansija Janis Varufakis u intervjuu za Blumberg TV i naveo da je nakon više nedelja povlačenja sredstava iz banaka, samo u utorak, dan nakon odobrenja produžetka programa, u grčke banke deponovano 700 miliona eura, prenosi Frans pres.

Od početka decembra, kada su zakazani izbori u Grčkoj, iz banaka u toj zemlji povučeno je više od 20 milijardi eura, navodi Blumberg.

Definitivno produženje programa međunarodne finansijske pomoći Grčkoj, posle pozitivne ocjene europgrupe, treba da odobre i parlamenti zemalja članica eurozone, a sjutra će se izjasniti parlament Njjemačke.

Dan uoči glasanja u donjem domu nemačkog parlamenta, danas su u svojevrsnom test glasanju u njemačkoj vladajućoj partiji, konzervativci kancelarke Angele Merkel velikom većinom podržali grčki program reformi i produženje finansijske pomoći toj zemlji, prenio je Rojters.

Check Also

“Apetiti političkih partija bi mogli doći na naplatu”

Prilično neozbiljna je izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića, da će, ukoliko se ne usvoji rebalans …

Leave a Reply

Your email address will not be published.