Grci za dan vratili 700 miliona eura

Dodajte komentar

Povjerenje se vraća u Grčku zajedno sa bankarskim depozitima, nakon što je Atina uspjela da izdejstvuje četvoromjesečno produženje programa pomoći.

To je izjavio grčki ministar finansija Janis Varufakis u intervjuu za Blumberg TV i naveo da je nakon više nedelja povlačenja sredstava iz banaka, samo u utorak, dan nakon odobrenja produžetka programa, u grčke banke deponovano 700 miliona eura, prenosi Frans pres.

Od početka decembra, kada su zakazani izbori u Grčkoj, iz banaka u toj zemlji povučeno je više od 20 milijardi eura, navodi Blumberg.

Definitivno produženje programa međunarodne finansijske pomoći Grčkoj, posle pozitivne ocjene europgrupe, treba da odobre i parlamenti zemalja članica eurozone, a sjutra će se izjasniti parlament Njjemačke.

Dan uoči glasanja u donjem domu nemačkog parlamenta, danas su u svojevrsnom test glasanju u njemačkoj vladajućoj partiji, konzervativci kancelarke Angele Merkel velikom većinom podržali grčki program reformi i produženje finansijske pomoći toj zemlji, prenio je Rojters.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *