Statis dobio plažu nakon tužbe

Dodajte komentar

Adriatik propertis, zakupac hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža, povukao je tužbu pred Upravnim sudom protiv JP Morskog dobra. Firma grčkog biznismena Petrosa Statisa tužila je Morsko dobro. zbog tendera za zakup plaže Sveti Stefan II. Oni su lani ponudili 35 hiljada za zakup plaže na Svetom Stefanu, a isto toliko je ponudio i Goran Đurašević.

Morsko dobro je utvrdilo da obje ponude nose isto bodova, te da ne mogu da utvrde najpovoljniju ponudu. Iz Adrijatika su u tužbi naveli da Đurašević, koji kao zainteresovaana strana nije prisustvovao na jučerašnjem ročištu u Upravnom sudu, nije naveo da li je cijena koju nudi za zakup 35 hiljada sa ili bez PDV-a, te da je zbog toga ona neispravna.

Iz Morskog dobra su u odgovoru na tužbu sporili navode Adrijatika i kazali da nijesu mogli izabrati najpovoljniju ponudu.

U međuvremenu, raspisan je novi oglas za zakup plaže na kojem je pobijedio Adrijatik propertis zbog čega su juče pred Upravnim sudom povukli tužbu. Na odluku o izboru Adriatika niko se nie žalio, čime je ona konačna.

Adriatik propertis od 2008. godine zakupljuje hotele Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu. Oni su prije dvije godine tražili aneks ugovora o zakupu tri hotela, zbog problema na koje su naišli tokom rekonstrukcije poluostrva. Vlada i Budvanska rivijera su usvojili ankes, kojim im se produžuje zakup za 12 godina, a kirija smanjuje za 30 odsto na 1,1 miliona eura, ali tu odluku nije potvrdila Skupština. Grci, međutim, obaveze plaćaju po uslovima iz aneksa, već pune dvije godine. Prema prvobitnom ugovoru zakup im ističe 2037. godine, a prema aneksu 2049. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *