U junu sporazum sa Etihadom

Dodajte komentar

Predsjednica Montenegro Airlinesa Daliborka Pejović najavila je za četiri mjeseca potpisivanje ugovora o saradnji sa arapskim avio-prevoznikom Etihad Airwaysom iz Abu Dabija.

– Strateško partnerstvo sa Etihadom je velika šansa za promociju Crne Gore kao turističke i dostupne destinacije, koje će našoj aviokompaniji omogućiti pristup širokoj mreži tržišta svijeta. Konkretno, sporazum sa Etihad Airwaysom, koji nam je predočen, podrazumijeva bolje uslove za saobraćaj koju je razvio taj svjetski brend, korišćenje njihovih resursa i bolju optimizaciju flote tokom niske ili zimske sezone rekla je Pejović u intervjuu Portalu Analitika.

Ona je kazala da bi se ugovorom o saradnji obezbijedila bolja pozicioniranost Montenegro Airlinesa na tržištu koje je Etihad osvojio, bolji uslovi korišćenja aerodromskih usluga, uz smanjenje troškova.

Pejović je istakla da su lani uplatili 1,9 miliona eura po osnovu poreza i doprinosa na zarade, čime su izmirili obaveze za 2012, 2013. i dva mjeseca 2014. godine. Za otplatu kredita su od polovine 2013. godine uplatili 4,9 miliona eura i tako smanjili kreditne obaveze, dok su carinski dug smanjili za milion.

Pejović je ocijenila da je realno očekivati manje putnika iz Rusije. Objasnila je da ka Crnoj Gori leti 15 ruskih kompanija, što do sada nije bio slučaj, a radi se o prevoznicima koje direktno subvencioniše država Rusija i to do iznosa od 164 miliona dolara godišnje.

– Zbog toga te kompanije mogu da ponude jako niske cijene karata. Taj svojevrstan damping umnogome diktira broj putnika, koje ćemo u budućnosti prevesti iz Rusije navela je Pejović i dodala da indikatori pokazuju da možda nije realno očekivati drastičan pad putnika iz Ukrajine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *