Srbija: Stižu Lidl i Ikea, cijene niže i za 30%

Trgovinski lanci Lidl i Ikea sigurno dolaze u Beograd, kaže Rasim Ljajić i ističe da će Lidl u Beogradu biti sigurno do kraja godine a da se za Ikeu još ne zna.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je objasnio da njemački trgovinski lanac Lidl ima poslovnu praksu da trgovinske objekte otvara tek kada otkupi minimum 15 lokacija.

Tako je, kaže, bilo u zemljama okruženja i tako će biti i u Srbiji.

“Do sada su kupili 12 nespornih lokacija, čekali su Zakon o konverziji i imaju pregovore u pet lokalnih samouprava o kupovini zemljišta. Očekujem da će do kraja godine imati tih 15 lokacija”, rekao je Ljajić.

Upitan da li je tačno da su proizvodi u je Lidlu toliko jeftiniji, Ljajić kaže da je realno očekivati “dramatičan pad cijena”, jer činjenice i iskustva pokazuju da su proizvodi u prodavnicama tog trgovinskog lanca jeftiniji i do 30 odsto.

Korist od dolaska Lidla u Srbiju imaće i trgovci i potrošači, uvjerava Ljajić.

Što se tiče švedskog proizvođača namještaja Ikee, Ljajić je podsjetio da su sporazum o njihovom dolasku u Srbiju potpisali predstavnici Ministarstva građevine, Grada Beograda i tog proizvođača namještaja.

Ikea će, dodao je, imati regionalno sjedište u Beogradu za pet zemalja.

“Ne mogu da kažem kada će to biti. Mi pružamo logistiku u određivanju lokacija i dozvola, a odluka Ikee da dođe u Srbiju je definitivna”, kazao je ministar.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.