SDP protiv privatizacije Budvanske rivijere

Dodajte komentar

Tokom ove godine ne treba privatizovati preduzeće „Budvanska rivijera”, zaključilo je predsjedništvo Socijaldemokratske partije na jučerašnjoj sjednici, piše DAN.

– Zbog neodređenosti modela i načina privatizacije „Budvanske rivijere” i kontroverzi u javnosti o upotrebi prostora na kojem se nalazi „Budvanska rivijera”, predstavici SDP-a u Vladi Crne Gore zahtijevaće da se ta kompanija izostavi iz plana privatizacije za ovu godinu, piše u zaključku sa sjednice SDP-a.

Zaključak je donijet 28. januara, a potvrđen je na jučerašnjoj sjednici.

U toj partiji smatraju da treba razmotriti izmjene plana privatizacije „Budvanske rivijere” kada se otklone nedostaci i dileme o svrsi i modelu privatizacije.

Prema godišnjem planu Savjeta za privatizaciju, planirano je da „Budvanska rivijera” bude privatizovana tokom ove godine, a najavljivano je da ta kompanija prije privatizacije mora biti podijeljena u dva preduzeća.

Oba modela podrazumijevala su, kako je ranije kazao član Savjeta za privatizaciju Branko Vujović, da se hoteli „Sveti Stefan” i „Miločer” ne prodaju i da čine jedno preduzeće. Hoteli „Sveti Stefan” i „Miločer” su pod zakupom od 2006. godine do 2036. godine, ili 2048. godine, u zavisnosti od odluke Skupštine o aneksu ugovora sa Adrijatik propertisom.

U sklopu drugog preduzeća bili bi „Slovenska plaža”, „Aleksandar”, „Palas”, „Kastalastva”, „Mogren” i „Piva”.

Država trenutno posjeduje 58,7 odsto akcija „Budvanske rivijere” i ima tri od pet članova odbora direktora, dok je u posjedu Strateks grupe skoro 30 odsto akcija. Strateks, čiji je vlasnik Nil Emilfarb, kupio je 29, 4 odsto akcija za 17 miliona eura.

DAN

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *