Da li je ovo najbizarniji oglas za posao?

Dodajte komentar

Jedan pogrebni zavod u Poljskoj ponudio je možda “najbizarniji posao snova”, koji zainteresovanima nudi zaradu bez muke od 750 eura, a jedina obaveza zaposlenog je da leži u izlogu u mrtvačkom kovčegu.

Bizarni “posao snova” ponudio je Poljacima jedan pogrebni zavodu u Vroclavu, a jedina dužnost je da se šest sati dnevno, pet dana u nedelji leži u izlogu u mrtvačkom kovčegu.

“Za posao nisu potrebne posebne jveštine – dovoljno je da nepokretno ležite šest sati. Jedino što tražimo su elegantna odjeća i hrabrost za pomalo neuobičajen posao”, stoji u oglasu koji se ove sedmice pojavio na lokalnom portalu u rubrici dopunski posao.

Hrabrost i elegantna odjeća potrebni su zato što se plaća za ležanje u kovčegu u izlogu pogrebnog preduzeća, prolaznicima pred očima, a poslodavac garantuje sve prema zakonu o radu, ugovor, šestočasovno radno vrijeme, slobodne vikende, a povrh toga i popust za sahranu u slučaju potrebe – ukoliko premine neko u porodici ležećeg službenika.

Reporteri poljskog lista Gazeta viborča pošli su tragom oglasa koji je ubrzo nestao iz ponude i obišli nekoliko pogrebnih preduzeća, ali nisu našli tog poslodavca koji traži službenika za spavanje u mrtvačkom kovčegu.

U četiri pogrebna preduzeća u samom centru Vroclava vjeruju da je oglas možda bio samo šala, iako bi plata odgovarala zahtjevima, a takva reklama bi privukla sigurno publicitet i klijente.

Glavni problem je to što su izlozi većine pogrebnih preduzeća u centru Vroclava tako mali da u njih mrtvački kovčeg ne bi stao.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *