Pejović: Uplatiću 24 miliona eura za KAP kad CEAC povuče tužbe

Dodajte komentar

Vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Veselin Pejović, ima spremna 24 miliona eura koja, je prema privatizacionom ugovoru o kupovini fabrike dužan da isplati do 10. marta.

Sredstva će, kako je kazao u intervjuu Radiju Crne Gore, deponovati, ali pod uslovom da CEAC, bivši vlasnik, povuče brojne tužbe.

Pejović će tražiti i da imovina podgoričke fabrike bude bez hipoteka, kako bi se bez tereta i ograničenja mogla uknjižiti na ime njegove kompanije “Uniprom”.

On je kategoričan da će KAP za par godina biti među vodećim evropskim aluminijumskim firmama. Nikšićki Uniprom upravljanje KAP-om preuzeo je 10. jula prošle godine, a kupoprodajnim ugovorom, koji je Veselin Pejović sklopio sa stečajnim upravnikom Veselinom Perišićem, dogovoreno je da će novac za kupovinu fabrike biti isplaćen u roku od 60 dana.

Međutim, po isteku predviđenog roka, Uniprom je uplatio četiri miliona eura, a Pejović i Perišić sklopili su aneks ugovora, kojim je definisano da se Unipromu prolongira rok za uplatu preostalih 24 miliona na period od šest mjeseci, a da mu se istovremeno produži ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, odnosno dozvoli dalje upravljanje KAP-om.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *