Montenegro Airlines: U januaru prevezeno 10 odsto više putnika

Dodajte komentar

Nacionalni avio-prevoznik je već tokom januara 2015. godine prevezao 27.220 putnika, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je Portalu Analitika iz nacionalne avio kompanije.

Tokom 2014. godine Montenegro Airlines je sa flotom od 6 aviona, prevezao cca 557.000 putnika. Za razliku od prethodnih godina kada je saobraćaj obavljan sa 7 aviona i za 20 odsto više letova, tokom prošle godine je sa 6 aviona i uz redukciju broja letova, Montenegro Airlines prevezao 5 odsto manje putnika. Odgovornim planiranjem reda letjenja, koji je podrazumijevao redukciju letova ka određenim destinacijama u periodima niske sezone, ostvareno je značajno sniženje operativnih troškova, postignuta je bolja iskorišćenost putničke kabine za 2 odsto u odnosu na 2013. godinu.

Imajući u vidu probleme i posljedice izazvane poznatim okolnostima na jednom od najvećih emitivnih trzišta – ruskom, kao i činjenicu da je u 2013. godini ukinuta linija za Niš, broj sada prevezenih putnika predstavlja ohrabrujući rezultat.  Iz svega navedenog može se zaključiti da je nacionalni avio-prevoznik u 2014. godini sačuvao putnički potencijal.

I pored brojnih izazova, Montenegro Airlines je na tržistima Rusije i Srbije prevezao više putnika u odnosu na 2013. godinu. Na linijama ka/iz Podgorice i Tivta prema Beogradu, u 2014. godini prevezeno je oko 255.000 putnika, ili 3% više putnika u odnosu na 2013. godinu, dok je na linijama prema Moskvi prevezeno oko 95.000 putnika ili 1% više, pored 15 ruskih kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori.

“Izražena konkurencija zadnje dvije godine očito nije uspjela da ugrozi pozicioniranost Montenegro Airlinesa kao jedne od najtačnijih kompanija u regionu. Dostupnost i otvorenost Crne Gore je koncept kojem Montenegro Airlines želi da da puni doprinos, te je otvaranje novih linija, naročito prema Dizeldorfu, bio dobar primjer sa kojim će Montenegro Airlines nastaviti i ove godine”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *