Biznis stil: Tri košulje koje vam trebaju uz svako odijelo

Dodajte komentar

Osim što je bitno izabrati dobro i odgovarajuće odijelo jako je važno i šta ste obukli ispod. Dobar izbor košulje uticaće na to da cijeli utisak bude puno bolji.

Ukoliko ste nekad bili u nedoumici koju košulju kombinovati uz odijelo ili koju izabrati u zavisnosti od prilike u nastavku slijede tri savjeta:

1. Bijela košulja
Svaki muškarac bi trebalo da ima bar jednu bijelu košulju u ormaru jer je bijela košulja klasičan odjevni predmet koji još uvijek izgleda dobro. Za kancelariju bijelu košulju možete kombinovati sa svim bojama odijela dok je za svečane prilike kombinujte sa crnim odjelima i uskom crnom kravatom. Kombinacija svečanog odijela s bijelom kravatom rezervirana je za vjenčanja.

2. Košulja na pruge
Klasična košulja na tanke pruge nezamjenjiva je za većinu situacija. Pruge su uzorak koji vam omogućuje da suptilno pokažete svoj stil i ličnost. Možete birati između tankih i širokih pruga, neutralnih i jakih boja… Klasična košulja ovog tipa ima tanke pruge neutralnih boja poput plave ili sive. Za kancelariju će idealno ići uz odijelo, za casual stil uz džins pantalone, dok za ležeran utisakmožete dodati i neki džemper.

3. Jednobojna košulja
U ormaru je najbolje imati nekoliko jednobojnih košulja i majica jer je njih najlakše kombinovati s ostatkom odjeće. Prednost jednobojnih košulja je što naglašavaju odijelo bez da se takmiče u tome da li će više doći do izražaja košulja ili odijelo. Ovakve kombinacije ostavljaju upečatljiviji utisak, a nisu teške za kombinovanje. Crna košulja dobro odgovara uz tamno sivo odijelo ali i uz farmerice kojima daje elegantniji utisak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *