#SURFUJPAMETNO 2.0

Telenor fondacija nastaviće aktivnosti u okviru inicijative „Osvoji Internet, surfuj pametno“, usmjerene na edukaciju o bezbjednoj upotrebi interneta, koja ulazi u četvrtu godinu realizacije. Saradnja sa novim partnerima obilježiće i četvrtu godinu inicijative, ali što je još važnije i novi koncept kojim će nastavnici i roditelji biti još više i aktivno uključeni. Jedan od fokusa ovogodišnjih aktivnosti jeste i da se stariji osjećaju bezbrižno kada su im učenici i djeca aktivni dio globalne mreže, nevezano da li se edukuju, igraju igrice ili koriste društvene mreže. 

Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije je naglasila da će, iako je koncept radionica promijenjen, broj djece obuhvaćenih projektom ostati na prošlogodišnjem nivou.

„Ove godine ćemo obići 16 gradova i 30 škola iz svih regija Crne Gore i edukovati oko 6000 djece. Naša misija je „Internet za sve“, i u skladu sa time realizujemo i edukativni dio kako bi što više djece koja koristi globalnu mrežu znalo da na bezbjedan i ujedno zabavan način dođe do informacije koja mu je potrebna. Pružanjem konkretnih i korisnih savjeta i alata za povećanje stepena zaštite djece od neprimjerenih i za njih neprilagođenih sadržaja, četvrtu godinu za redom doprinosićemo stvaranju bezbjednijeg Internet okruženja i omogućićemo djeci da rasterećeni uživaju u prednostima sigurnog Interneta“, saopštila je Husić.

#SurfujPametno inicijativa je tokom prethodne tri godine, u 20 opština i kroz 420 interaktivnih radionica edukovala 9.200 osnovaca koji su naučili pravila ponašanju na Internetu, društvenim mrežama, zaštiti ličnih podataka i bezbjednom surfovanju.

Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombdusman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.

Check Also

TOP 10 najvećih solarnih elektrana na svijetu

Od Kine do Dubaija, donosimo 10 najvećih solarnih farmi na svijetu u odnosu na kapacitet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.