Rusi prodaju nekretnine: Traže tri hiljade za kvadrat

Dodajte komentar

Sve više je Rusa koji bi željeli da prodaju svoje nekretnine na Crnogorskom primorju, ali tražnje praktično nema, tvrde vlasnici primorskih agencija za nekretnine.

– Već duže je zamrla trgovina nekretninama na Primorju. Rusi traže i po tri hiljade eura za kvadrat, a kupovali su ih po hiljadu do huljadu i po. Taj novac ne mogu nikako dobiti rekla je za Portal Analitiku Nena Đukić Savić iz agencije „Nekretnine Budva“.

– Sve je to izazvano padom rublje, jer oni realno sa tim novcem mogu veću kvadraturu da kupe u Rusiji. Međutim, prema dosadašnjem iskustvu, zainteresovanih nema kazao je izvršni direktor agencije ,,Goldagent“ iz Budve Vladan Stanišić.

Zbog krize u Ukrajini i pada cijene sirove nafte ruska rublja je izgubila 41 odsto vrijednosti, a opala je i prodaja stanova na Crnogorskom primorju.

– Do sada smo imali samo dvije prodaje kazali su u agenciji ,,Nada“ iz Bara.

Direktor agencije ,,Lunil“ Dušan Lekić kaže da je slaba prodaja nekretnina posljedica dešavanja u Rusiji, globalne i krize kod nas.

– Rusi žele sada da prodaju svoje nekretnine, ali nema ko da kupi. Dolazili su da daju oglase u agenciji, ali za naše ljude te su cijene izrazito visoke objašnjava Lekić.

Ruski sajtovi vrve od oglasa za prodaju nekretnina u Crnoj Gori. Tako se na jednom od oglasa nudi kuća u prvom redu do mora u Stolivu za 550.000 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *