Prihodi Telenora u zadnjem kvartalu 2014. iznosili 14,8 miliona eura

Dodajte komentar

Prihodi Telenora Crna Gora u četvrtom kvartalu 2014. godine iznosili su 14,8 miliona. Ako se isključe promjene u cijenama interkonekcija, prihodi su umanjeniza pet odsto,u poređenju sa četvrtim kvartalom 2013.

Telenor Crna Gora je zadržao lidersku poziciju na tržištu krajem 2014. Pretplatnička baza ima 369 hiljada korisnika, što je pad od 1% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

„Ekonomsko i regulatorno okruženje u Crnoj Gori je bilo puno izazova i učetvrtom kvartalu, s tim što je tržište telekomunikacija i dalje bilo pod uticajem pada domaćih cijena terminacije, početkom ove godine. Uprkos negativnim eksternim faktorima, Telenor je nastavio ulaganja u industriji kupovinom MNNews-a, čime seostvaruje  značajna sinergija,i omogućava ponuda novih i poboljšanih proizvoda i servisa našim korisnicima”, kaže Majkl Malvebo, generalni direktor Telenora Crna Gora.

U četvrtom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 29,1 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 5,3 odsto. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,1 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 31,2 odsto, a operativni novčani tok je 3,46 milijardi norveških kruna.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *