Zara je “prijatelj životinja”

Dodajte komentar

Holding kompanija Inditex, koja je vlasnik popularnog brenda Zara, više neće prodavati odjeću od angore, izjavila je danas njena predstavnica za štampu, precizirajući da je odluka donijeta na osnovu izvještaja o surovom postupanju prema zečevima u Kini.

Ova grupa, koja važi za najveću tekstilnu kompaniju na svijetu, prisutnu u 88 zemalja kroz osam brendova, kao što su Zara, Bershka, Stradivarius, Mašimo Dutti, povukla je pomenute odjevne predmete još prošle godine, navela je ona.

„Povukli smo iz prodavnica artikle od angore koji su prije svega bili prisutni u kolekcijama jesen-zima“, istakla je ona.

Odluka Inditex-a donijeta je nakon kampanje koju je u jesen 2013. pokrenulo američko udruženje za zaštitu životinja Peta kako bi skrenulo pažnju javnosti na „nehuman način“ proizvodnje angore. Peta je u Kini, gdje se proizvodi 90 odsto angore, snimila uzgajivačnice u kojima radnici čupaju dlaku živim zečevima koji trpe stravične bolove.

U Kini ne postoji zakon koji reguliše postupanje prema životinjama.

„Inditeks se pridružio više od 70 velikih brendova i distributera, kao što su French Connection, Asos, Calvin Klein, Topshop i Tommy Hilfiger, koji su definitivno zabranili angoru nakon Petine reportaže“, ističe se u saopštenju španskog tekstilnog giganta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *