Za novi terminal aerodroma Tivat 20 miliona eura

Dodajte komentar

Izvršni direktor „Aerodroma Crne Gore“ Milovan Đuričković u prisustvu predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Đulija Morena i Radoslava Ralevića, potpisao je mandatno pismo, kojim počinju zvanični pregovori o kreditiranju projekta izgradnje novog terminala na aerodromu Tivat, saopšteno je iz ACG.

Portparol „Aerodroma Crne Gore“ Milica Babić kazala je da se očekuje kreditna podrška EBRD od 20 miliona evra za rekonstrukciju i unapređenje kapaciteta najprometnijeg crnogorskog aerodroma.

„Značajno je naglasiti da EBRD nije tražio garancije Vlade s obzirom na kredibilitet ACG i dosadašnju uspješnu saradnju. Predstavnici EBRD su najavili da će najvjerovatnije za tri sedmice biti objavljen tender za odabir konsultanta, za čiji je angažman novac već obezbijeđen“, istakla je Babić.

Ona je dodala da će novi ciklus investicija ACG, koji se otvara dobijanjem ovog kredita, biti isključivo usmjeren na tivatski aerodrom.

„To za rezultat treba da ima novu, modernu i sadržajima bogatu terminalnu zgradu, kao i brojne nove sadržaje na manevarskim površinama za avione. Budući razvoj tivatskog aerodroma na taj način će, između ostalog, adekvatno pratiti izgradnju velikih turističkih projekata na Crnogorskom primorju“, rekla je Babićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *