Predsjednica Udruženje preduzetnica Crne Gore u posjeti koleginicama u Turskoj

Dodajte komentar

Na poziv Udruženja preduzetnica Turske – KAGIDER, koji je uslijedio nakon Freja Foruma održanog u Podgorici, krajem 2014.god., predsjednica Udruženje preduzetnica Crne Gore Edita Dautović, boravila je od 5. do 8.februara u Istanbulu u zvaničnoj posjeti ovoj partnerskoj organizaciji.

Sa generalnom sekretarkom KAGIDERa Yesim Muftuler Sevig i predsjednicom preduzetnica Prizrena Zejgjan Celina, dogovorena je saradnja u vidu zajedničke promocije i prezentacija na sva tri tržišta Turske, Kosova i Crne Gore.

Razgovaralo se i o ženskom mentoringu i dobrim primjerima prakse preduzetnica Turske koje predstavljaju velike kompanije i sisteme i koje su spremne da ta iskustva prenesu zainteresovanim preduzetnicama Crne Gore.

Dogovoreno je da majstorka za obradu vune i izradu proizvoda od filca Arzu Marangoz Karagoz održi šestodnevni praktični seminar, radi pokretanja ženskog preduzetništva na sjeveru Crne Gore. Prijave za obuku na kojoj će zainteresovane žene naučiti da izrađuju moderne odjevne predmete od vune i detalje koji su jako popularni na međunarodnoj modnoj sceni, vršiće se u aprilu mjesecu preko Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Predsjednica Dautović je izjavila da se ovakvim projektima koji su locirani tamo gdje postoje prirodni resursi i ljudski potencijali, stvara održiva platforma za zasnivanje egzistencije i plasmana na različitim tržištima.

Udruženje preduzetnica Crne Gore uključiće se kao suorganizator Freja Foruma na Kosovu, koje je planirano za novembar 2015.godine, gdje će se prezentirati ostvareni rezultati tokom prve godine rada, kao i mogućnosti multiplikacije ovog projekta u Prizrenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *