Sud u Moskvi ukinuo odluku o oduzimanju licence Atlas banci

Dodajte komentar

Deveti apelacioni sud Moskve, donio je danas pravosnažnu odluku kojom se ukida odluka prvostepenog suda u oduzimanju licence za rad Atlas banci Moskva.

“Današnja odluka sudskih organa Ruske federacije, predstavlja veliku sastisfakciju za sve napore koji su u proteklom period ulozeni kako bi se dokazalo da je odluka iz maja mjeseca koju je donijela Centralna banka Rusije, bila neopravdana, preoštra i da nije bila zasnovana na pravnim osnovama. Posebno raduje činjenica da su svi argumenti našeg pravnog tima predvodjenog advokatskom kućom Just As u ovom procesu prihvaćeni, što potvrdjuje da je odluka Centralne banke Rusije bila motivisana nekim drugim razlozima, a ne onim koji su navedeni u samoj odluci, a o čemu smo javnost blagovremeno i obavještavali”, saopšteno je iz Atlas banke.

U toj banci ističu da su neopravdano pretrpjeli veliku štetu ovakvom odlukom Centralne banke Rusije.

“A naročito ako uzmemo razloge koji su u njoj navedeni, menadžment naše banke će od Centralne banke preuzeti rukovođenje, odmah nakon što odluka suda u Moskvi bude izvršna što će se desiti u narednih nekoliko dana nakon objavljivanja u službenom glasniku i medijima”, navodi se u saopštenju.

Time će se, kako ističu u Atlas banci, steći uslovi da se do kraja zaštite interesi svih klijenata i deponenata banke, većinskog akcionara. Napominju da su njihove kolege iz Centralne banke, koji su od donošenja odluke upravljali bankom, taj posao radili na vrlo profesionalan način.

“Istovremeno, nastaviće se i pregovori, koji su trenutno u završnoj fazi o prodaji 100 odsto vlasničkog udjela u Atlas banci Moskva rusko-srpskom konzorcijumu, za koje očekujemo da će vrlo brzo biti uspješno okončani naročito nakon današnje odluke suda u Moskvi”, zaključeno je u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *