Na Jutjubu zarade od igrica milionske

Dodajte komentar

Najplaćeniji kanali na Jutjubu posvećeni su igračkama i igricama, a najveća godišnja plata najposjećenijih kanala kreće se 1,2 miliona eura, do čak 20 miliona.

Ovo pokazuje analiza koju sprovodi specijalizovani statistički sajt Sošijel Blejd.

Kanal koji ima najviše posjeta i najveću zaradu je “Dizni kolektor bi-ar” koji sadrži videokomentare Diznijevih igračaka, a preko najniže zarade, vlasnici tog kanala, prema procjeni, mogu da zarade i do 18 miliona eura.

Popularnost nekog kanala Sošijel Blejd određuje brojanjem poseta koje su zabilježene u određenom periodu, kao i brojanjem komentara i “pretplatnika” kanala. Pored popularnosti koja se broji sa preciznošću, Sošijel Blejd posmatra i zaradu vlasnika kanala, ali ona nije eksplicitno vidljiva već se utvrđuje na osnovu procjene i daje su okviru minimalne i maksimalne vrijednosti.

Po tim procjenama, iza kanala “DisneyCollectorBR”, koji zarađuje minimalno 1,2 miliona eura godišnje, na listi prvih deset su kanali “Pju daj paj” (PewDiePie) koji objavljuje videa o igrama sa minimalnom zaradom od milion eura godišnje i “Litl Bejbi Bum” (LittleBabyBum) kome su dječje pjesmice osnovni sadržaj i koji zarađuje minimalno 740.000 eura godišnje.

Slijede “Popularmos” (Popularmmos) koji emituje videi o igrici “Majnkraft” (Minecraftu) sa minimalnom zardaom od 655.000 evra godišnje i “Blukolekšn” (Blucollection) sa svojim prikazima čovjeka koji se igra plastelinom i minimalnom zaradom od 630.000 eura godišnje.

Na šestom mestu sa zaradom od 610.000 eura je kanal “Stempilonghed” (Stampylonghead) koji se takođe bavi igricom “Majnkraft”, a na sedmom kanal “Dizni kar tojs” (DisneyCarToys) sa svojim kratkim filmovim za djecu i minimalnom zaradom od 560.000 eura godišnje.

Na listi deset najplaćenijih kanala na Jutjubu posljednja tri mjesta zauzimaju kanali “Di dajmond Majnkraft” (TheDiamondMinecart) sa video prikazima o “Majnkraftu” i zaradom minimalno 520.000 eura godišnje, zatim “Marki Plajer gejm” (MarkiPlierGame) sa prikazima o igrama – minimalno 515.000 eura godišnje i “Džek šeptik aj” (Jacksepticeye) sa video prikazima o igrama i “minimalcem” od 490.000 eura godišnje.

Maksimalne zarade ovih kanala su od osam do 20 miliona eura godišnje, kažu u Sošijel Blejdu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *