Ko u braku najviše laže oko novca ?

Dodajte komentar

Francuzi od svih Evropljana najviše kriju stanje svojih ličnih finansija od bračnih partnera, a prate ih Turci, pa Britanci.

Prema anketi, koju je sprovela francuska agencija za istraživanje tržišta Ipsos, 42 odsto anketiranih Francuza smatra normalnim da ne otkriva sve podatke o ličnim primanjima partneru sa kojim živi, prenosi list Figaro.

Na drugom mjestu u pogledu skrivanja visine ličnih prihoda su turski bračni parovi, od kojih je 38 odsto izjavilo da ima poneku tajnu kad je riječ o novcu.

Britanci su na trećem mjestu u pogledu skrivanja iznosa zarade od svojih supružnika, i njih 37 odsto priznaje da nije do kraja iskreno prema partneru po pitanju ličnih finasija.

Najiskreniji odnos kada su lični prihodi u pitanju imaju holandski parovi, jer samo 13 odsto ponekad sakrije neku neznatnu sumu od svog životnog saputnika.

Što se tiče šoping izdataka, Holanđani su opet najiskreniji, jer 93 odsto njih daje tačne podatke svom partneru o vrijednosti obavljene kupovine.

Slijede Belgijanci koji u 90 odsto slučajeva prijavljuju bračnom drugu tačne iznose vrijednosti kupljene robe.

Nasuprot “bijelim lažima” o visini plate kojima pribegava bezmalo polovina Francuza, žitelji ove zemlje su mnogo iskreniji prema bračnom partneru kada je riječ o novcu potrošenom prilikom neke kupovine. Tako čak u 87 odsto slučajeva Francuzi prijavljuju supružniku tačan iznos obavljene kupovine.

Anketa je pokazala da je u posljednjih 12 mjeseci svaki treći Evropljanin, odnosno 29 odsto ispitanika životnog doba od 25 do 34 godine priznalo da je bar jednom sakrilo neki račun od svog životnog saputnika.

Stariji parovi su iskreniji. Među Evropljanima preko 55 godina, tek 13 odsto njih je imalo neki izdatak koji je sakrilo od bračnog partnera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *