Benzin u regionu ponovo poskupljuje

Dodajte komentar

Cijene naftnih derivata na tržištu Srbije, posle konstantnog pada od oktobra prošle godine, počele su da “hvataju zalet” u pravcu koji nije obradovao vozače.

Na pojedinim stanicama, različitih kompanija, benzin je poskupio za dinar do dva, a dizel oko dinar po litru. Cijena TNG, popularnog auto-plina, istovremeno je snižena za nekoliko dinara u zavisnosti od kompanije i lokacije punionice.

Juče je bilo veoma teško ustanoviti ko je i za koliko podigao cijene jer su se negde još trošile stare zalihe. I dalje se cijene razlikuju i po nekoliko dinara, čak i na pumpama istih kompanija.

Tako je juče, druga po veličini naftna kompanija koja snabdijeva Spsko tržište “Lukoil” prodavala benzin BMB 95 po cijeni od 129,9 do 134,9 dinara po litru. Evrodizel je koštao od 139,9 do 146,9, a TNG od 78,9 do 84,9 dinara po litru.

“Kotacije dizela i benzina, referentne cijene na međunarodnom tržištu, koje služe za obračun cijena u trgovanju na veliko rastu već nedelju dana, a uz to i dolar jača u odnosu na dinar”, kaže za Večernje novosti” Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS).

Mićović kaže i da su cijene goriva krenule na gore, ali ne želi da prognozira kako će biti formirani cenovnici na benzinskim pumpama.

Cijene svih naftnih derivata u Hrvatskoj u utorak su porasle drugu nedelju zaredom. Prema informacijama portala cijenegoriva.info naftne kompanije različito su poskupjele.
Naime, na Ininim benzinskim stanicama litar Eurosupera 95 sada je skuplja za 16 lipa i prodaje se po cijeni od 8,78 kuna, dok je na Croduxovim,  Petrolovim te stanicama Adria Oila za lipu jeftinija, a na Tifonovim čak pet lipa jeftinija. Lukoil litar Eurosupera 95 prodaje po cijeni od 8,83 kune. Nakon ovog poskupljenja, prosječni rezervoar od 50 litara vozači plaćaju 13 kuna više nego prije dvije nedelje.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *