Srbija štedi – prodaje više od 1.500 službenih automobila

Dodajte komentar

Vlada Srbije odlučila je na sjednici da posredstvom javnog oglasa proda 1.583 automobila i zatražila od svih državnih preduzeća da primijene iste ovakve mjere uštede.

Ova odluka donesena je s ciljem sprovođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.

Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Računa se da će značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.

Vlada je uputila zahtjev svim javnim preduzećima u Srbiji da primijene ovakve mjere uštede i da spisak službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Od automobila planiranih za prodaju, biće prodato 241 vozilo više i srednje kategorije starosti do sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *